Övriga flygplatser

Göteborg Landvetter har  du 2 timmar
Köpenhamn Kastrup har du 3 timmar
Malmö Sturup har du 2,5 timmar
Stockholm Arlanda har du 4,5 timmar
• För dig som föredrar att ta tåget finns Alvesta på 1 timmes avstånd.

Nära till Europa

Runt knuten finns pulsen till norra Europas storstäder. Väljer du att ta flyget så har du många alternativ. Du har 1 timme och 30 minuters bilfärd till Smålands Airport (Växjö flygplats) och därifrån finns i dag många avgångar till Skandinavien och Europa.
 

Närliggande städer med brett utbud

Avstånd

Bolmstad - Ljungby     3,7 mil
Bolmstad  - Värnamo  4,5 mil
Bolmstad - Växjö         8,5 mil
Bolmstad - Halmstad  10 mil

Klicka på bilden och läs mer om Ljungby kommun

Ljungby är centralort i Ljungby kommun i Kronobergs län. Orten ligger där E4 och riksväg 25 möts, i Lagans dalgång. Folkmängd    15 205 (2010). Befolkningstäthet 12,74 inv./hektar.
Genom Ljungby rinner ån Lagan med tillgång till ädelfiske.
Närmsta flygplats med passagerartrafik är Smaland Airport, VäxjöFrån Ljungby kommer bland annat författarna Folke Fridell, Lennart Williams och Sölve Rydell, filmfotografen Gunnar Fischer och konstnären och författaren Sven Ljungberg, som även har ett eget museum — Ljungbergmuseet. Den internationellt erkände konstnären Erik Ortvad levde senare delen av sitt liv i Kvänjarp  Ljungby.
Det finns ett Sagomuseum, beläget vid Ljungby Gamla Torg. Varje år anordnas berättarfestival och staden fylls av kultur. I Ljungby hålls under det årliga Ljungbydagarna en karneval där olika karnevalsband tävlar i olika kategorier. Ljungby Porten kallas det handelsområde som har byggts intill E4:ans södra infart mot Ljungby. Där finns bland annat Max hamburgerrestauranger, CityGross, Jysk, Intersport, McDonalds, Sibylla, Statoil,  Biltema samt ett motell. 
Sedan 2002 driver CIL, Centrum för Informationslogistik, högskoleutbildning i samarbete med regionens företag och Linnéuniversitetet och högskolorna i Jönköping och Halmstad.

Klicka på bilden och läs mer om Växjö

Idag är residensstaden Växjö en expansiv stad med varierat näringsliv och ett växande universitet. Staden är nästan helt omgiven av sjöar och det är nära till naturen. Växjö har dessutom fått epitetet ”The Greenest City in Europe” av BBC London för sitt arbete för miljön. Här finns också ett rikt kulturutbud. I Växjö Konserthus arrangeras små och stora konserter, teaterföreställningar och banketter. På kulturhuset Palladium anordnas teater, konserter, bio, stand-up m.m. Anrika Växjö Teater, Regionteatern Blekinge Kronoberg med säte i Växjö, ger ungefär 400 föreställningar per år över hela södra Sverige. 2009 fick Växjö sin egen rockfestival, Rock the Lake, och varje år arrangeras Växjö kulturnatt.
Gillar du hockey är det Växjö Lakers som får staden att runga vid matcher. Årets VM-guld medaljörer.
En av Sveriges hetaste handelsplatser finns i Växjö! I tidningen Markets stora marknadsundersökning ”Sveriges hetaste handelsplatser” hamnar Grand Samarkand på 2:a plats.
Arenastaden i Växjö är unik för sin tid och sitt sammanhang.  I Arenastaden tränar och tävlar ungdomar och elitidrottare inom ett tiotal olika idrotter.

Klicka på bilden och läs mer om Halmstad
Konst är ett naturligt inslag i Halmstads stadsbild. Du kan under en  konstpromenad med guide eller på egen hand uppleva skulpturer och andra offentliga konstverk i centrala Halmstad, exempelvis verk av Pablo Picasso, Carl Milles, Lena Cronqvist och Fredrik Wretman.
Det anrika kulturhuset i Folkparken är en fantastisk resurs för arrangörer, föreningar, kulturaktörer och halmstadbor. I Halmstad är även världskända Per Gessle född och uppuxen och återkomma ofta till hemstaden med nya konserter.
I Halmstad kan du bada i hav, insjöar, utomhusbassänger och badhusHalmstad är känt för sin långa kust med många välkända och saltstänkta havsstränder.
Halmstads Teater upplever du ett varierande utbud av shower, teater, musik, standup med mera.
Inte långt från Halmstad ligger Gullbranna som årligen håller en festival. Gullbrannafestivalen är en mötesplats med Gud och människor.
Stora torg med torghandel och folkvimmel är Halmstads hjärta. Längs gågator samsas butikerna med uteserveringar och många reser hit enbart föra att shoppa i den trivsamma miljön.
Halmstadtravet är landets stolthet när det kommer till travet och travbanan har ingen mindre än banskötaren Håkan Johansson att tacka för det goda ryktet.

Klicka på bilden och läs mer om Värnamo

Värnamo är en köpstad med både klassiska storkedjor och många unika butiker du bara finner här. Värnamo finns ca 30 st Unik Butik-butiker representerade.
Värnamo Golfklubb, en småländsk idyll 5 min från E4 med 27 hål. Belägen ca 10 min från centrum och 5 min från E4 är den lätt tillgänglig för såväl lokala medlemmar som gästande golfare. Klubben har ca 1300 medlemmar. Golfbanan ligger vackert belägen med utsikt över sjön Hindsen. Golfbanan består av tre slingor om 9 hål. Varje slinga har sin karaktär och olika utmaningar för golfaren.
Den kanske mest kända platsen i staden är Apladalen, en naturpark med lummiga stigar och orörd natur. Även Bruno Mattson Center finns i Värnamo, där besök kan göras på Bruno Mathssons gamla kontor som är anslutet till en utställningslokal.  Vandalorum är ett konst- och designcenter som öppnade i Värnamo i april 2011. Initiativtagare till Vandalorum är Källemos grundare Sven Lundh och projektledare är Sune Nordgren. Här finns regelbundet ett stort utbud av kulturupplevelser och andra evenemang.